Begeleiding bij
levensvragen
persoonlijke ontwikkeling
Als mens kun je het moeilijk hebben of vastlopen in verschillende thema’s van je leven. Dat kan iets zijn waar je tegenaan loopt of wat je blijft bezighouden.
Ieder mens kent in zichzelf een innerlijk verlangen om zijn/haar eigen pad te kunnen lopen. Een diep verlangen om zichzelf te kunnen zijn.
Echter dat lukt niet altijd, want soms zijn er gebeurtenissen en/of moeilijkheden waardoor je niet goed meer weet hoe verder te gaan. Allerlei grote of kleine moeilijkheden kunnen je van slag maken en de behoefte oproepen om weer meer tot jezelf te komen.
Samen kijken we naar oorzaak en gevolg. Waarom komt het in je leven? Wat wil het je zeggen? Er wordt inzicht geboden van wat er van je gevraagd wordt en er worden handreikingen geboden in wat je verder zou kunnen helpen.
De evolutiepsychologie geeft aan: “We komen in ons leven voortdurend allerlei moeilijkheden tegen en soms dreigen we vast te lopen. Deze moeilijkheden zijn richtingaanwijzers die ons tot nadenken zetten en ons de weg wijzen om evolutie/ontwikkeling te kunnen maken. Er zit een vraag achter. Deze richtingaanwijzers kunnen ons behoorlijk in verwarring brengen wanneer we niet goed kunnen zien wat er aan ontwikkeling nodig is, of wanneer we moeite hebben om de noodzakelijke omslag te kunnen maken”.
Persoonlijk groeiproces
- Wordt je steeds geconfronteerd met dezelfde moeilijke of lastige situaties in je leven en wil je graag weten wat dat betekent?
- Vraag je jezelf weleens af wat de zin van je leven is?
- Ben je je levensvreugde kwijtgeraakt?
- Wil je jezelf meer leren kennen en begrijpen?
- Wil je graag ontdekken wat je levensdoel is?
- Is er een stukje heling nodig van je verleden?
Visie en werkwijze
Soms heb je het gevoel dat je het niet meer weet of dat je iets mist in je leven. Samen kijken we naar gebeurtenissen in je leven, die jou de weg willen wijzen en a.h.w. de beste richtingaanwijzers zijn via alledaagse (positieve en negatieve) gebeurtenissen. Hierdoor kun je je opnieuw bewust worden van al jouw kwaliteiten en zicht krijgen op de betekenis van deze gebeurtenissen en hoe je ontwikkeling daarin kunt maken.
Het is steeds de oprechtheid van ieder mens om bij zichzelf naar binnen te durven kijken, die maakt dat zijn zelfhelend vermogen tot bloei komt. De begeleiding richt zich altijd op dit zelfhelend vermogen.
De begeleiding
Een begeleiding bestaat meestal uit verschillende fasen. Er wordt uiteraard altijd gekeken naar welke opbouw het best bij jou past.
1. Intake
De intakefase start met een gesprek van een uur tot anderhalf uur waar we samen een uitgebreide verkenning maken van jouw levenssituatie. In een eerste gesprek wordt alle informatie verzameld en wordt uitgelegd vanuit een groot integraal beeld welk mechanisme er speelt in je leven.
2. Begeleiding
Tijdens de begeleidingsfase werken we samen om tot een wenselijke uitkomst of een verbetering van het probleem te komen. De totale duur van het begeleidingstraject is afhankelijk van de hulpvraag.
3. Ondersteuning en evaluatie
Na enkele begeleidingen kun je zelf verder. Soms heb je nog verdere ondersteuning of verduidelijking nodig afhankelijk van je situatie. Indien gewenst wordt een vervolgafspraak gemaakt.
Elk gesprek duurt ongeveer 60 – 75 minuten.
Locatie
Wat voor jou het fijnste is en het beste voelt. Bij jou thuis, tijdens een wandeling (nader af te spreken waar) of in de praktijk “De Stroming”.