Wie ben ik

Maatschappelijk werker

Psychosociaal begeleider

Evolutiecoach

Ik ben Hilma Kraan en ik kom uit een gezin met 4 kinderen. Mijn belangstelling ging al vroeg uit naar het werken met mensen, om iets te kunnen betekenen voor een ander. Ik ben HBO opgeleid maatschappelijk werkende en heb vele jaren in de ouderenzorg en verpleeghuiszorg gewerkt. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen.

Toen ik in 2004 de opleiding Evolutiepsychologie aan de Ignoramus Academie ging volgen, vielen veel puzzelstukjes uit mijn leven op zijn plek.  

Evolutiepsychologie gaat er van uit dat alle gebeurtenissen in je leven, makkelijke en moeilijke, je de weg wijzen. Moeilijke situaties vragen eerst om verheldering, tot duidelijk wordt wat het van je vraagt. Moeilijkheden worden mogelijkheden tot persoonlijke groei. 

Dit ging ik inzien, kon ik steeds beter plaatsen en begrijpen. Een groeiproces waardoor ik leerde om milder naar mezelf en naar anderen te kijken. Ik leerde samenhangen en verbanden te zien. Oorzaak en gevolg. Alles heeft een betekenis, iets komt niet zomaar in je leven. Het wil je iets zeggen en het wil je ergens naartoe brengen. Om naar gebeurtenissen te kunnen kijken volgens de universele visie, heeft mij erg geholpen. Het bracht inzicht en maakte mij duidelijk waarom iets op mijn pad was gekomen en waarom ik zo reageerde.

Het overlijden van mijn moeder was een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. Het bracht diep verdriet maar ook vreugde om wat zij betekend heeft en ik leerde hoe ik haar a.h.w. mee kon dragen in mezelf. Het proces van sterven, een heel persoonlijk en diepgaand proces. 

Enkele jaren later heb ik de cursus stervensbegeleiding gevolgd en de opleiding verlies- en rouwbegeleiding.

Momenteel werk ik als vrijwilligster in een hospice en ben daarnaast actief in allerlei vrijwilligerswerk, wat ik erg graag doe. 

Samen met een collega verzorg ik themabijeenkomsten over “Rouw en Verlies” en “Spiritualiteit”, binnen het hospice. Daarnaast verzorgen wij “Intervisie volgens de 10 stappen methode”.

Graag wil ik mensen ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling, op de weg in het leven, door een eindje met je mee te lopen.

 

Hartelijke groet, Hilma Kraan

C.V.

2019
2016
2016
2013
2012
2009
1980

Verlies-en Rouwbegeleiding: SPSO
Stervensbegeleiding: SPSO
Medische basiskennis: Wellness Academie
Stervensbegeleiding: Ignoramus Academie
Energetisch therapeut: Sonnevelt opleidingen
Integraal Evolutiecoach: Ignoramus Academie
HBO Maatschappelijk Werk: Sociale Academie

Ik loop graag een stukje met je mee.